Garam masala fűszerkeverék

120 Ft / dkg

Fûszereink ízfokozó és egyéb adalékanyag mentesek. Kizárólag kiváló minõségû alapanyagok. Az egész fûszereket, helyben frissen õröljük.
Indiai konyha jellegzetes fûszerkeverékePorrá õrölt “meleg” fûszerek illatos keveréke. Az Ayurvéda leírja, hogy a “meleg” fûszerek növelik a test belsõ melegét, míg a “hideg” fûszerek segítenek csillapítani ezt a belsõ meleget. A garam masala a hûvösebb éghajlatú Észak-Indiából származik, és “meleg” fûszereket, úgymint fahéjat, szegfûszeget, koriandert, római köményt, feketeborsot, szárított csilit, kardamónt vagy szerecsendiót tartalmaz. Általában a fõzés vége felé adják az ételekhez. Elsõsorban zöldséges ételek elkészítésénél javasolt a fõzés- sütés végén használni, de remek ízt ad a vegetáriánus ételeknek is.

Összetétel:
koriander,
római kömény,
szerecsendió,
feketebors,
kardamom,
szegfûszeg,
babérlevél,
koriander,
fahéj

FacebookPinterest
Cikkszám: 19-007 Kategóriák: , , Címkék: , ,

Fűszereink ízfokozó és egyéb adalékanyag mentesek. Kizárólag kiváló minőségű alapanyagok. Az egész fűszereket, helyben frissen őröljük.
Indiai konyha jellegzetes fűszerkeverékePorrá őrölt “meleg” fűszerek illatos keveréke. Az Ayurvéda leírja, hogy a “meleg” fűszerek növelik a test belső melegét, míg a “hideg” fűszerek segítenek csillapítani ezt a belső meleget. A garam masala a hűvösebb éghajlatú Észak-Indiából származik, és “meleg” fűszereket, úgymint fahéjat, szegfűszeget, koriandert, római köményt, feketeborsot, szárított csilit, kardamónt vagy szerecsendiót tartalmaz. Általában a főzés vége felé adják az ételekhez. Elsősorban zöldséges ételek elkészítésénél javasolt a főzés- sütés végén használni, de remek ízt ad a vegetáriánus ételeknek is.

Összetétel:
koriander,
római kömény,
szerecsendió,
feketebors,
kardamom,
szegfűszeg,
babérlevél,
koriander,
fahéj