Garam masala fűszerkeverék

120 Ft

Fûszereink ízfokozó és egyéb adalékanyag mentesek. Kizárólag kiváló minõségû alapanyagok. Az egész fûszereket, helyben frissen õröljük.
Indiai konyha jellegzetes fûszerkeverékePorrá õrölt “meleg” fûszerek illatos keveréke. Az Ayurvéda leírja, hogy a “meleg” fûszerek növelik a test belsõ melegét, míg a “hideg” fûszerek segítenek csillapítani ezt a belsõ meleget. A garam masala a hûvösebb éghajlatú Észak-Indiából származik, és “meleg” fûszereket, úgymint fahéjat, szegfûszeget, koriandert, római köményt, feketeborsot, szárított csilit, kardamónt vagy szerecsendiót tartalmaz. Általában a fõzés vége felé adják az ételekhez. Elsõsorban zöldséges ételek elkészítésénél javasolt a fõzés- sütés végén használni, de remek ízt ad a vegetáriánus ételeknek is.

Összetétel:
koriander,
római kömény,
szerecsendió,
feketebors,
kardamom,
szegfûszeg,
babérlevél,
koriander,
fahéj

Leírás

Fűszereink ízfokozó és egyéb adalékanyag mentesek. Kizárólag kiváló minőségű alapanyagok. Az egész fűszereket, helyben frissen őröljük.
Indiai konyha jellegzetes fűszerkeverékePorrá őrölt “meleg” fűszerek illatos keveréke. Az Ayurvéda leírja, hogy a “meleg” fűszerek növelik a test belső melegét, míg a “hideg” fűszerek segítenek csillapítani ezt a belső meleget. A garam masala a hűvösebb éghajlatú Észak-Indiából származik, és “meleg” fűszereket, úgymint fahéjat, szegfűszeget, koriandert, római köményt, feketeborsot, szárított csilit, kardamónt vagy szerecsendiót tartalmaz. Általában a főzés vége felé adják az ételekhez. Elsősorban zöldséges ételek elkészítésénél javasolt a főzés- sütés végén használni, de remek ízt ad a vegetáriánus ételeknek is.

Összetétel:
koriander,
római kömény,
szerecsendió,
feketebors,
kardamom,
szegfűszeg,
babérlevél,
koriander,
fahéj