Herbol Feketköménymagolaj 100 ml

4 110 Ft / db

A feketekömény egynyári növényként nõ az egyiptomi sivatag nagy oázisaiban. Perzsiában Shuneezként, az ókori Egyiptomban fekete köményként, az arab világban pedig fekete vagy áldott magként ismerték. A növény a mákhoz hasonló kapszulákat képez, melyekben kis, fekete magszemcsék vannak, ezek aromás illata pedig az ánizsra emlékeztet. Az ókori hagyomány szerint általános gyengeség, gyulladások, bõrproblémák, nõi panaszok, megfázás és fejfájás ellen használták. A feketeköményt vízhajtó szerként és puffadásgátlóként is alkalmazzák. A benne lévõ damascenin görcsoldó és rövid távú vérnyomás-csökkentõ hatást fejt ki. A növényt tejkiválasztást serkentõ szerként és féregtelenítõként is használják. Magas tápértékkel rendelkezik, rengeteg ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, melyek mind erõsítik az immunrendszer védekezõképességét. Tartalmaz még arginint és karotint, melyek A-vitaminná alakulnak, illetve gazdag rostokban is. Különösen értékes a feketekömény-olaj a benne található telítetlen zsírsavak miatt, amelyek szelíden, mellékhatások nélkül képesek csillapítani a bõrben, a belekben, az ízületekben és az idegekben zajló gyulladásos folyamatokat. Mindenekelõtt a magas linolsav tartalma teszi különösen jelentõssé a feketekömény-olajat a mindennapi táplálkozásban. Fogyasztható a mag önmagában (fûszerként, pl. péksüteményen, savanyú káposztából készült ételekben) vagy táplálék-kiegészítõként. Táplálék-kiegészítõként általában magát az olaját forgalmazzák. Ezek a készítmények lehetõvé teszik a pontos adagolást. A kereskedelemben többféle minõségû olaj van forgalomban. 80% fölötti, többszörösen telített zsírsavjával az eredeti egyiptomi Nigella sativa tartalmazza a legtöbb feketekömény-olaj koncentrátumot, amit valaha is élelmiszerben találtak. Napi ajánlott bevitel: 5ml (1 teáskanál)

Elfogyott

FacebookPinterest
Cikkszám: 11-023 Kategóriák: , Címkék: , , ,

A feketekömény egynyári növényként nő az egyiptomi sivatag nagy oázisaiban. Perzsiában Shuneezként, az ókori Egyiptomban fekete köményként, az arab világban pedig fekete vagy áldott magként ismerték. A növény a mákhoz hasonló kapszulákat képez, melyekben kis, fekete magszemcsék vannak, ezek aromás illata pedig az ánizsra emlékeztet. Az ókori hagyomány szerint általános gyengeség, gyulladások, bőrproblémák, női panaszok, megfázás és fejfájás ellen használták. A feketeköményt vízhajtó szerként és puffadásgátlóként is alkalmazzák. A benne lévő damascenin görcsoldó és rövid távú vérnyomás-csökkentő hatást fejt ki. A növényt tejkiválasztást serkentő szerként és féregtelenítőként is használják. Magas tápértékkel rendelkezik, rengeteg ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, melyek mind erősítik az immunrendszer védekezőképességét. Tartalmaz még arginint és karotint, melyek A-vitaminná alakulnak, illetve gazdag rostokban is. Különösen értékes a feketekömény-olaj a benne található telítetlen zsírsavak miatt, amelyek szelíden, mellékhatások nélkül képesek csillapítani a bőrben, a belekben, az ízületekben és az idegekben zajló gyulladásos folyamatokat. Mindenekelőtt a magas linolsav tartalma teszi különösen jelentőssé a feketekömény-olajat a mindennapi táplálkozásban. Fogyasztható a mag önmagában (fűszerként, pl. péksüteményen, savanyú káposztából készült ételekben) vagy táplálék-kiegészítőként. Táplálék-kiegészítőként általában magát az olaját forgalmazzák. Ezek a készítmények lehetővé teszik a pontos adagolást. A kereskedelemben többféle minőségű olaj van forgalomban. 80% fölötti, többszörösen telített zsírsavjával az eredeti egyiptomi Nigella sativa tartalmazza a legtöbb feketekömény-olaj koncentrátumot, amit valaha is élelmiszerben találtak. Napi ajánlott bevitel: 5ml (1 teáskanál)