Sushi rizs

13 Ft

Sushi rizs

Elkészítése:

  1. Mossuk meg a rizst egy mély edényben vízzel, és többször is engedjük le a vizet. Mosás közben a rizst nem kell összepréselni. Minél többet mossuk, annál gyengébb szaga lesz. Addig mossuk a rizst, ameddig a víz átlátszó nem lesz.
  2. Áztassuk a rizst vízben legalább 15 percig. Kihagyhatjuk ezt a lépést, de így a rizs keményebb lehet.
  3. Ezután eresszük le a vizet a rizsről.
  4. Tegyük vissza a rizst az edénybe, és adjunk hozzá vizet. Győződjünk meg róla, hogy a rizs felülete egyenletesen sima.
  5. Fedjük le az edényt, és tegyük a lángot magas hőre.
  6. Amikor már elkezd fortyogni (kb. 5 perccel később), vegyük a lángot minimumra, és főzzük a rizst 15 percig.
  7. Kapcsoljuk le a tüzet (még ne vegyük le a fedelét!), és hagyjuk gőzölögni legalább 5 percig.
  8. Vegyük le a fedelet, és forgassuk meg a rizst egy spatulával vagy egy nagy kanállal, hogy a rizs levegőzzön. Tálaljuk melegen..
dkg

Leírás

Sushi rizs

Elkészítése:

  1. Mossuk meg a rizst egy mély edényben vízzel, és többször is engedjük le a vizet. Mosás közben a rizst nem kell összepréselni. Minél többet mossuk, annál gyengébb szaga lesz. Addig mossuk a rizst, ameddig a víz átlátszó nem lesz.
  2. Áztassuk a rizst vízben legalább 15 percig. Kihagyhatjuk ezt a lépést, de így a rizs keményebb lehet.
  3. Ezután eresszük le a vizet a rizsről.
  4. Tegyük vissza a rizst az edénybe, és adjunk hozzá vizet. Győződjünk meg róla, hogy a rizs felülete egyenletesen sima.
  5. Fedjük le az edényt, és tegyük a lángot magas hőre.
  6. Amikor már elkezd fortyogni (kb. 5 perccel később), vegyük a lángot minimumra, és főzzük a rizst 15 percig.
  7. Kapcsoljuk le a tüzet (még ne vegyük le a fedelét!), és hagyjuk gőzölögni legalább 5 percig.
  8. Vegyük le a fedelet, és forgassuk meg a rizst egy spatulával vagy egy nagy kanállal, hogy a rizs levegőzzön. Tálaljuk melegen..