Szezámmag

25 Ft / dkg

Már ötezer éve termesztik és fogyasztjuk az apró szezámmagokat. Ázsiában fûszerkeverékek alapanyaga, de a belõle sajtolt olaj is a mindennapi étrend részét képezi. A Közel-Keleten többek között tahini pasztát készítenek belõle, melybõl a humusz (csicseriborsó krém) is készül. Európában többnyire péksütemények tetejét szórják meg vele, illetve salátákba keverve fogyasztjuk. A fekete szezámmag aromásabb, mint sárgás színû társa, mindkettõt érdemes közvetlenül a felhasználás elõtt pirítani. A szezámmag az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki!

FacebookPinterest
Cikkszám: 13-045 Kategóriák: , Címkék: , ,

Már ötezer éve termesztik és fogyasztjuk az apró szezámmagokat. Ázsiában fűszerkeverékek alapanyaga, de a belőle sajtolt olaj is a mindennapi étrend részét képezi. A Közel-Keleten többek között tahini pasztát készítenek belőle, melyből a humusz (csicseriborsó krém) is készül. Európában többnyire péksütemények tetejét szórják meg vele, illetve salátákba keverve fogyasztjuk. A fekete szezámmag aromásabb, mint sárgás színű társa, mindkettőt érdemes közvetlenül a felhasználás előtt pirítani. A szezámmag az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki!