Showing 1–12 of 13 results

  • Élelmiszerek , India

    Basmati rizs

    Basmati rizs

    Hosszú szemû rizsfajta, amelynek különleges illata van, íze kifinomult, dióra emlékeztet. Neve jelentése: ?az illatos? a szanszkrit, de azt is jelenti: ?a puha a rizs.? Több ezer éve a Himalája lábánál kezdték termeszteni, ma India és Pakisztán a legnagyobb termelõi és exportõrei, de elsõsorban a Punjab régió rizsföldjein termelik az ?igazi? basmati rizset. Indiában a rizs az egyik legfontosabb …

  • Élelmiszerek , India

    Basmati rizs (Aged)

    Basmati rizs

    Hosszú szemû rizsfajta, amelynek különleges illata van, íze kifinomult, dióra emlékeztet. Neve jelentése: az illatos a szanszkrit, de azt is jelenti: a puha a rizs. Több ezer éve a Himalája lábánál kezdték termeszteni, ma India és Pakisztán a legnagyobb termelõi és exportõrei, de elsõsorban a Punjab régió rizsföldjein termelik az ?igazi? basmati rizset. Indiában a rizs az egyik legfontosabb …

  • Édesség, rágcsálnivaló , Élelmiszerek

    Biorganik Puffasztott Amaránt 200gr

    Az puffasztott amaránt kitûnõ vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás.Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedõ mind mennyiségét,mind biológiai hasznosulását tekintve. Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobbkalcium forrást jelentõ élelmiszerré teszi az amarántot.Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van …

  • Élelmiszerek , Lisztek, Gabonafélék

    Bulgur

     

    A bulgur tulajdonképpen tört búza, A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik. Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret.

  • Élelmiszerek , India

    Csicseriborsó

    Több ezer éve ismert, már az ókorban is fogyasztották. Hazánkban az 1300-as években jelent meg cicer borsó néven, mégsem terjedt el igazán a gasztronómiában, inkább takarmányként használták.Szárítva és elõfõzve, konzerv formában kapható.

  • Élelmiszerek , Lisztek, Gabonafélék

    Jázmin rizs

    Bár a jázmin rizs ízre és küllemre is hasonló a basmati rizshez belül mégsem ugyanaz. Ez a rizs rendelkezik a legmagasabb GI-vel. Ez a rizs bõvelkedik A és B vitaminban és antioxidánsokat is tartalmaz,

  • Élelmiszerek , India

    Kerek szemű rizs

    Kerek szemű rizs

    Származási hely: Olaszország

    rövid szemű fajták általában puhábbra főnek, s hajlamosak az összetapadásra, így ezeket könnyebb pálcikával enni, s például gombócnak, pudingnak, tejberizsnek is jobban megállják a helyüket; rizottókészítésre kizárólag ezek használhatóak (különösen a carnaroli ill. arborio fajták).

  • Élelmiszerek , Lisztek, Gabonafélék

    Natura Zabkorpa 500gr

    A zabkorpa vízben részben oldódó (duzzadó) rostokat tartalmaz. Ezek oldott állapotban gélszerûvé válnak, megkötik az epesavakat, és azok a széklettel kiürülnek. A zabkorpa jól hasznosítható szénhidrátokat, fehérjéket és D-vitamint tartalmaz.

  • Élelmiszerek , Étrendkiegészítők, vitaminok

    Naturmind Utifűmaghéj 300gr

    Megfelelõ rost mennyiség fogyasztása biztosítja a szervezetnek a megfelelõ kiválasztást, ami az emésztõrendszer hatékony mûködéséhez szükséges, valamint biztosítja a szervezet számára az élelmiszerekben található minden fontos tápanyag felszívódását. Egy szennyezett ?bedugult? emésztõrendszer megakadályozhatja az emésztés megfelelõ mûködését. A legtöbb ember csak kb. 15g rostot fogyaszt naponta, míg a megfelelõ mennyiség több mint 25g lenne. A rostok segítik a salakanyagok gyors …

  • Élelmiszerek , Lisztek, Gabonafélék

    Pizzaliszt Napoletana 10 kg

    Rugalmassága miatt igencsak kedvelt lisztféle a pizzakészítõ mesterek körében Olaszországban és világszerte. “00”-s pizzaliszt az igazi nápolyi pizzához!

  • Élelmiszerek , Lisztek, Gabonafélék

    Sushi rizs

    Sushi rizs

    Elkészítése:

    1. Mossuk meg a rizst egy mély edényben vízzel, és többször is engedjük le a vizet. Mosás közben a rizst nem kell összepréselni. Minél többet mossuk, annál gyengébb szaga lesz. Addig mossuk a rizst, ameddig a víz átlátszó nem lesz.
    2. Áztassuk a rizst vízben legalább 15 percig. Kihagyhatjuk ezt a lépést, de így a rizs keményebb lehet.
    3. Ezután …